top of page

2024 SUMMIT AGENDA

DAY1

Morning Session: CCUS in Japan - National Strategies and Global Alliances

09:00 - 09:10

(10 mins)

[Welcome Address] Mapping Japan’s Ambitions to Become CCUS Powerhouse - Policy Guidance and Long-term Roadmap 

09:10 - 09:20

(10 mins)

[Opening Keynote] JOGMEC’s CCS Initiative and Actions Toward 2050 Carbon Neutrality

09:20 - 10:00

(40 mins)

[Global Perspectives] Key Lessons from Advanced Global CCUS Markets

Dr. Phil Gorey
Deputy Director General Resource Project Facilitation
Department of Jobs, Tourism, Science and Innovation (Western Australia) 

Benjamin Zammit
Executive Director, Regulation & Compliance 
Department for Energy and Mining (South Australia) 

HoSeob LEE
Director General
Korean CCUS Association 

   
Senior representative 
Danish Ministry of Climate Energy and Utilities  

10:00 - 10:15

(15 mins)

[Progress Update] From R&D to Demonstration: Showcasing the Full-scale Implementation of CCS Projects in Japan
Coffee Break (30 mins)

10:45 - 11:45

(60 mins)

[C-Suite Visionary Panel] Ambitious CO2 Storage Targets by 2050: Strengthening International Synergies and Value Chain Integration

Ryosuke Tsugaru
Senior Managing Executive Officer, Chief Low Carbon Fuel Officer
JERA

Shoichi Kaganoi
Executive Officer, SVP, Hydrogen & CCUS Development Division
INPEX Corporation

Tatsuya Terazawa
Chairman and CEO
The Institute of Energy Economics, Japan (IEEJ) 

Akira Yabumoto
Executive Officer, Strategy for Global Energy Markets and Policy, Hydrogen and CCUS projects
J-POWER

Jeff Alvarez
President and General Manager - 1PointFive Sequestration and TerraLithium 
Occidental Petroleum (OXY)  

Egon van der Hoeven
Vice President Business Development Asia Pacific
ExxonMobil  

Zharin Zhafrael Mohd 
General Manager, CCS APAC 
Shell

  
Senior representative
Santos

11:45 - 12:05

(20 mins)

[Keynote ] Reserved for premium sponsor

12:05 - 12:25

(20 mins)

[Keynote Speech] Reserved for Nishimura & Asahi  

Maya Ito
Partner
Nishimura & Asahi  

Luncheon

Afternoon Session: Paving the Way for CCUS Success - Technology, Investment and Infrastructure in Japan

14:00 - 14:50

(50 mins)

[Panel Discussion] Advancing CCUS Viability to Effectively Decarbonize Hard-to-abate Sectors in Japan

Wataru Sato
General Manager of CCS
Sumitomo Corporation

Tadao FURUMOTO
Technical Director, Air LIquide Global E&C Solutions Japan
Air Liquide

Hidekazu Shibuya
Director of CCUS of GX Business Department
Mitsubishi Heavy Industries

Dr. Robert Judd
Technical Director Hydrogen & Gas, APAC
DNV

   
Senior representative
Chiyoda Corporation

14:50 - 15:10

(20 mins)

[Keynote Speech] CCUS: An Emerging Decarbonisation Tool for the Industrial World

Hetal Gandhi
CCUS Research Lead
Wood Mackenzie 

15:10 - 15:30

(20 mins)

[Technical Showcase] Innovation in R&D for Cost-effective Carbon Capture and Storage Solutions

   
Senior representative
BASF 

15:30 - 15:40

(10 mins)

[Case Sharing] Progressing Toward Net-Zero CO2 - the Ambition and Practice of Tokyo Gas

Hisataka Yakabe
Executive Officer, Director of Hydrogen and Carbon Management Department
Tokyo Gas

15:40 - 15:50

(10 mins)

[Case Sharing] Effectively Decarbonizing the Chemical Industry via Carbon Capture and Storage solutions

Yuki Nakama 
Project Head, Green Chemistry Project Advanced Technology Institute R&D Center
SEKISUI Chemical

15:50 - 16:05

(15 mins)

[Case Sharing] Exploring Cross-Border CCS Value Chain Between Japan, Southeast Asia, and Australia

Satoshi Kanamori
Managing Executive Officer, LNG, Carbon-Neutral Promotion
"K" Line

Coffee Break (30 mins)

16:35 - 16:55

(20 mins)

[Technology Showcase] Unlocking CO2 Storage: Methods, Regulatory Pathways, and Business Viability

16:55 - 17:10

(15 mins)

[Keynote] Mitigating Risks in CCS Projects to Attract Investment: Crucial Factors to Consider

Tae Tamura
Managing Director, Head of Natural Resources and Energy Team
Industry Research Department

Mizuho Bank

17:10 - 18:10

(60 mins)

[Panel Discussion] Enhancing the CCUS Infrastructure and Transportation to Consolidate the Development of Its Supply Chain

Satoshi Kurata 
Executive Officer & General Counsel 
JGC Holdings Corporation

Bradley W. Lingo
Executive Chairman
Pilot Energy Limited

Tsutomu Yokoyama
Executive Officer and Senior General Manager of Green Business Group
NKY Line

Yaschika Noma
Managing  Executive Office
Mitsui O.S.K. Lines

18:10 - 18:30

(20 mins)

[Keynote Speech] Reserved for premium sponsor
bottom of page